Aardbei, banaan of vanille?

Aardbei, banaan of vanille?

By on March 17th, 2011

airstream_twilight_zone

Ja, wat dan? En als je dan iets anders wilt moet je eerst bedenken wat het dan gaat worden.

Mijn eerste keuze was om in een aluminium Airstreamer te gaan wonen. Al vanaf mijn jeugd vond ik dat zo’n fascinerende caravan. Eerste probleem was dat het moeilijk is om een goede te krijgen. Daarnaast moeten ze voor de Europese wetgeving worden omgebouwd, dus prijzig. Je hebt ook een behoorlijke ‘trekker’ nodig. En tot slot -en dat gaf de doorslag- ik kan er met mijn 195 cm niet rechtop in staan….!

Een tent dus? Eerst aan een tipi gedacht vanwege de stahoogte, maar toen schoot mij de film ‘Urga’ te binnen en ben ik gaan googlen op Mongoolse Ger. Ik was binnen een avond kijken en lezen overtuigd dat er geen betere tent bestaat dan een Ger. Een tent met een houten frame, omhult met een dikke laag vilt en canvas en een houtkachel in het hart….. En een verschrikkelijk mooi uiterlijk! De keuze lag vast. Hoe nu verder?

  

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Comments are closed.